София
13°
Разкъсана облачност
вторник, 16.09.2014 г. 05:55:42
Горещи теми:
04.01.2013 г.

Домашен кашкавал

 От домашния кашкавал стават вкусни сандвичи
Приготвянето на пресен кашкавал в домашни условия никак не е трудно занимание. Ако има мераклии, ето как може да го приготвите за не повече от час, а след няколко дни сладко да го хапнете.

ДОМАШЕН КАШКАВАЛ

Необходими продукти:

5 литра прясно краве мляко
5 супени лъжици сол
1 пакетче лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото в по-дълбок съд. Когато заври, го отместваме и внимателно слагаме солта и лимонената киселина. Връщаме млякото отново на котлона и бъркаме около 5 минути. След което се оставя да изстине. Прецеждаме през марля (оставете го да се цеди една нощ). Оформената пита кашкавал трябва да престои няколко дни в хладилник и може да се консумира. По правило зреенето продължава около 60 дни и ако се съхранява правилно, може да трае 1 година.

Приятно хапване!



facebook Добави в Svejo
Коментари по темата (0)


Гурме
Лондон черпи с патешки дроб с билки
незаменимо
Млечните продукти са една от най-пълноценните и балансирани храни
наздраве
Пушените деликатеси пият бира
Още...
Приготвянето на храна в домашни условия изисква...
Едно от любимите ястия по света – традиционната...
Замисля ли сте се защо някои хора са истински...
Тежък работен ден, а след него идва въпросът:...
Лято е! Топлината на слънцето, прекрасното синьо...
Човекът е човек когато е на път, а в съчетание с...
С настъпването на лятото и топлото време,...
За 15% от населението, представители на супер...
През последните години медицината ни представи...
Отдавна храненето е еволюирал процес, който...