Плевен
12°
Разкъсана облачност
понеделник, 02.02.2015 г. 03:41:12
Горещи теми:
04.01.2013 г.

Домашен кашкавал

 От домашния кашкавал стават вкусни сандвичи
Приготвянето на пресен кашкавал в домашни условия никак не е трудно занимание. Ако има мераклии, ето как може да го приготвите за не повече от час, а след няколко дни сладко да го хапнете.

ДОМАШЕН КАШКАВАЛ

Необходими продукти:

5 литра прясно краве мляко
5 супени лъжици сол
1 пакетче лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото в по-дълбок съд. Когато заври, го отместваме и внимателно слагаме солта и лимонената киселина. Връщаме млякото отново на котлона и бъркаме около 5 минути. След което се оставя да изстине. Прецеждаме през марля (оставете го да се цеди една нощ). Оформената пита кашкавал трябва да престои няколко дни в хладилник и може да се консумира. По правило зреенето продължава около 60 дни и ако се съхранява правилно, може да трае 1 година.

Приятно хапване!



facebook Добави в Svejo
Коментари по темата (0)


изследване
Бъдете активни извън залата
леко и свежо
С нея може да влезете бързо във форма
неочаквано добра комбинация
Може да се приготвят и в домашни условия
Още...
Ако мислите да се развихрите в кухнята в това...
Има много забележителни ползи от развиването и...
Хапва ви се нещо леко, ето една рецепта от...
Нашата коса е най-забележимата част и ние...
Тортата, която ви предлагаме, става бързо и не е...
Ако усетите, че се разболявате, тази супа със...
Ако ви се хапва нещо по-различно, но да е бързо и...
Палачинките не са сложни за приготвяне. Ето една...
 21 век, свят на престъпления и...
Заседналият начин на живот води до сърдечен...