Плевен
12°
Разкъсана облачност
сряда, 23.04.2014 г. 13:57:03
Горещи теми:
04.01.2013 г.

Домашен кашкавал

 От домашния кашкавал стават вкусни сандвичи
Приготвянето на пресен кашкавал в домашни условия никак не е трудно занимание. Ако има мераклии, ето как може да го приготвите за не повече от час, а след няколко дни сладко да го хапнете.

ДОМАШЕН КАШКАВАЛ

Необходими продукти:

5 литра прясно краве мляко
5 супени лъжици сол
1 пакетче лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото в по-дълбок съд. Когато заври, го отместваме и внимателно слагаме солта и лимонената киселина. Връщаме млякото отново на котлона и бъркаме около 5 минути. След което се оставя да изстине. Прецеждаме през марля (оставете го да се цеди една нощ). Оформената пита кашкавал трябва да престои няколко дни в хладилник и може да се консумира. По правило зреенето продължава около 60 дни и ако се съхранява правилно, може да трае 1 година.

Приятно хапване!



facebook Добави в Svejo
Коментари по темата (0)


класика
Рецептата е по стари записки на баба
глезотиики
Изненадайте всички с предястието
Нестандартно
Използвайте въображението и свободното си време
Още...
Ако са ви останали яйца в повече след Великден,...
Масленият крем е идеален за домашна торта, но...
На Великден задължително се готви агнешко месо....
Време е да запретнете ръкави и да потренирате...
Ако сте на диета или просто искате да...
В неделя човек трябва да се зареди с енергия за...
През пролетта организмът се нуждае от сили, за да...
Пясъчната торта е много лесна за приготвяне....
Време е да помислите за неделния обяд. Ето една...
И домати могат да се панират, стават също толкова...