04.01.2013 г.

Домашен кашкавал

 От домашния кашкавал стават вкусни сандвичи
Приготвянето на пресен кашкавал в домашни условия никак не е трудно занимание. Ако има мераклии, ето как може да го приготвите за не повече от час, а след няколко дни сладко да го хапнете.

ДОМАШЕН КАШКАВАЛ

Необходими продукти:

5 литра прясно краве мляко
5 супени лъжици сол
1 пакетче лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото в по-дълбок съд. Когато заври, го отместваме и внимателно слагаме солта и лимонената киселина. Връщаме млякото отново на котлона и бъркаме около 5 минути. След което се оставя да изстине. Прецеждаме през марля (оставете го да се цеди една нощ). Оформената пита кашкавал трябва да престои няколко дни в хладилник и може да се консумира. По правило зреенето продължава около 60 дни и ако се съхранява правилно, може да трае 1 година.

Приятно хапване!



facebook Добави в Svejo
Коментари по темата (0)


бързо, лесно и вкусно
класика
Рецептата е по стари записки на баба
глезотиики
Изненадайте всички с предястието
Още...
Бирата е третата най-популярна напитка след...
Киселото мляко е храната на българина, то е...
Един от най-лесните и вкусни десерти чества своя...
67% от мъжете в България не могат да боравят...
Поговорката, че „любовта на мъжа минава през...
Най-скъпите храни в света носят шок и удивление....
Днес е денят на сладоледа. През 1984 г.,...
Всички обичат сладолед, защото е много вкусен и...
В най-футболния месец на годината, в края на...
Зодиакалният знак определя вашия характер,...