Плевен
12°
Разкъсана облачност
петък, 21.11.2014 г. 13:48:54
Горещи теми:
04.01.2013 г.

Домашен кашкавал

 От домашния кашкавал стават вкусни сандвичи
Приготвянето на пресен кашкавал в домашни условия никак не е трудно занимание. Ако има мераклии, ето как може да го приготвите за не повече от час, а след няколко дни сладко да го хапнете.

ДОМАШЕН КАШКАВАЛ

Необходими продукти:

5 литра прясно краве мляко
5 супени лъжици сол
1 пакетче лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото в по-дълбок съд. Когато заври, го отместваме и внимателно слагаме солта и лимонената киселина. Връщаме млякото отново на котлона и бъркаме около 5 минути. След което се оставя да изстине. Прецеждаме през марля (оставете го да се цеди една нощ). Оформената пита кашкавал трябва да престои няколко дни в хладилник и може да се консумира. По правило зреенето продължава около 60 дни и ако се съхранява правилно, може да трае 1 година.

Приятно хапване!



facebook Добави в Svejo
Коментари по темата (0)


съвети
Гурме
Лондон черпи с патешки дроб с билки
незаменимо
Млечните продукти са една от най-пълноценните и балансирани храни
Още...
Ако искате да се стоплите в студа, време е за...
Почистването и детоксикацията на тялото и...
Дартс нюз ви предлага сезонна салатка, с която...
Едва 35% от 18-годишните българи са със здрави...
Днес честваме Националния ден на фаст фууд....
Днес е международният ден на Рекордите на Гинес,...
Студът сериозно настъпва и е "време да се...
През есента, която изобилства от ябълки и нар,...
С настъпването на зимните месеци, трябва да се...
Храненето според цветовете на дъгата - или...