София
13°
Разкъсана облачност
събота, 25.10.2014 г. 20:25:58
Горещи теми:
04.01.2013 г.

Домашен кашкавал

 От домашния кашкавал стават вкусни сандвичи
Приготвянето на пресен кашкавал в домашни условия никак не е трудно занимание. Ако има мераклии, ето как може да го приготвите за не повече от час, а след няколко дни сладко да го хапнете.

ДОМАШЕН КАШКАВАЛ

Необходими продукти:

5 литра прясно краве мляко
5 супени лъжици сол
1 пакетче лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото в по-дълбок съд. Когато заври, го отместваме и внимателно слагаме солта и лимонената киселина. Връщаме млякото отново на котлона и бъркаме около 5 минути. След което се оставя да изстине. Прецеждаме през марля (оставете го да се цеди една нощ). Оформената пита кашкавал трябва да престои няколко дни в хладилник и може да се консумира. По правило зреенето продължава около 60 дни и ако се съхранява правилно, може да трае 1 година.

Приятно хапване!



facebook Добави в Svejo
Коментари по темата (0)


Гурме
Лондон черпи с патешки дроб с билки
незаменимо
Млечните продукти са една от най-пълноценните и балансирани храни
наздраве
Пушените деликатеси пият бира
Още...
Есента е сезонът, в който събираме енергия за...
Мнозина смятат, че гладът мори много хора и на...
Един от най- консумираните продукти днес има...
Октомври поставя край на най-предпочитаното...
С течение на годините, поколение след поколение,...
Ако станете свидетели на необичайно явление и...
Те си имат лични готвачи, специализирани...
Приготвянето на храна в домашни условия изисква...
Едно от любимите ястия по света – традиционната...
Замисля ли сте се защо някои хора са истински...