04.01.2013 г.

Домашен кашкавал

 От домашния кашкавал стават вкусни сандвичи
Приготвянето на пресен кашкавал в домашни условия никак не е трудно занимание. Ако има мераклии, ето как може да го приготвите за не повече от час, а след няколко дни сладко да го хапнете.

ДОМАШЕН КАШКАВАЛ

Необходими продукти:

5 литра прясно краве мляко
5 супени лъжици сол
1 пакетче лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото в по-дълбок съд. Когато заври, го отместваме и внимателно слагаме солта и лимонената киселина. Връщаме млякото отново на котлона и бъркаме около 5 минути. След което се оставя да изстине. Прецеждаме през марля (оставете го да се цеди една нощ). Оформената пита кашкавал трябва да престои няколко дни в хладилник и може да се консумира. По правило зреенето продължава около 60 дни и ако се съхранява правилно, може да трае 1 година.

Приятно хапване!



facebook Добави в Svejo
Коментари по темата (0)


21 век
Вече не хапват две филии хляб с една по средата
нетрадиционно
Опитайте и няма да съжалявате
незаменимо
Хапнете нещо топло в студа
Още...
Редовната употреба на сокове от пресни зеленчуци...
Планувахте ли вече заснеженото зимно бягство?...
Домашни сладка, мед, лютеница, сирене и билки ще...
Ако не ви се бърка пудинг на ръка или с миксер,...
Когато студентите се отделят от семейството си и...
На 6 декември християнският свят чества един от...
Не изпускайте карфиола, докато още го има на...
Ако внезапно ви се прияде пица, но нямате тесто,...
Никулден наближава и е време да се запасите с...
Задава се месецът на празниците и Дартс нюз ви...